vsaka hiša ve kaj potrebuje...

FOMES SKOZI DELO

V našem podjetju se trudimo že vrsto let prispevati k kvaliteti bivanja v vašem domu. Sledimo svoji viziji in se trudimo biti v koraku z časom z nenehnim izobraževanjem in dopolnjevanjem naše ponudbe. 

V preteklosti smo izdelali že več kot 300 fasad na katerih smo pridobili neprecenljive izkušnje.

Pred izdelavo fasade, se objekt natančno izberi in določi kakšne rešitve so najustreznejše. Za ta objekt smo predlagali neo-super grafitni stiropor debeline 12cm. Po sistemu Rofix eps light. Za ta sistem je tudi odobrena subvencija z strani ekosklada.

Izkop za izdelavo toplotne in hidroizolacije. To je zelo pomembno da ni vdora vlage iz temeljev. In prav tako zaradi toplotnih mostov.

Dostava gradbenega odra.

Postavitev gradbenega odra za lažje delo. Oder mora biti postavljen tako da ne ovira pri delu in zagotovi varnost delavcev in okolice.

Dobava materiala kot je bilo dogovorjeno z investitorjem in predložitev tehničnih listov.

Zavarovanje in označitev odra, da olajšamo pretok prometa in preprečimo poškodbe vozil in mimoidočih.

Dobava gradbenih lepil Rofix W50 To je visokokakovostno sistemsko mineralna lepilo za lepljenje izolacije.

Mešanje lepila v večjih posodah, da delo poteka hitreje.

Pasovno lepljenje izolacije je pomembno zaradi termične stabilnosti izolacijskih plošč, prav tako ta vrsta lepljenja pomaga za boljši oprijem sider. 40% plošče je v kontaktu z polago.

Dodatno lepljenje s peno, ker se tako fasada lažje poravna.

Postavitev ravnine, ker bomo v predelu cokla izdelali oziroma položili naravni kamen.

Ravnina mora biti zastavljena pravilno.

Linije se kontrolirajo večkratno, da kasneje nimamo neravnin.

Ko je izolacija nalepljena se začne sidranje fasado sidramo približno 6 sider ali več na 1m2, da preprečimo možnost odstopanja fasade. V vsa sidra namestimo čepe iz izolacijskega materiala s tem preprečimo toplotni mostove in možnost da bi se na sidrih kasneje pojavili madeži. Unistar light nova generacija srednje slojnih lepil,ki ima tlačno trdnost 10julov na m2 hkrati pa preprečuje pregrevanje izolacijskimi plošč tako da preprečuje možnosti nastanka vidnih stikov med izolacijskimi ploščami.

V predelu cokla naredimo izravnavo s pomočjo vodo odbojne mase optiflex. Katera preprečuje dvig kapilarne vlage.

Vse vogale in špalete dodatno okrepimo z pvc vogalniki in kosi mreže pod kotom 45.

Ko je na fasadi izveden armirni sloj ter izravnava armirnega sloja je potrebno fasado pustiti najmanj 14 dni, da iz podlage izloči odvečna zaostala vlaga, ki lahko pozneje povzroči težave( bledenje barve, zmanjšana odpornost na alge in gljivice ) ter dolgoročno gledano bistveno slabši končni izdelek.

Predpremaz: je obvezen sestavni del sistemskih fasad, uporabljamo premium pred namaz, kateri izboljšuje vodo odbojnost do 30%. Hkrati pa izboljšuje obstojnost barv. Pred namaz se izvede najmanj 24ur. Pred izvedbo zakl.sloja.

Zakl.sloj za to fasado smo izbrali tehnološko dovršen zakl.sloj SiSi kateri nudi peste izbor struktur in barv. Zaradi izboljšanih teh. lastnosti je ta zakl.sloj zelo obstojen.
21032469_1422736617781641_6396719236652936825_n

Cena fasade

Cena fasade ni nikoli previsoka, če v zakup vzamete to, da vam bodo kvalitetni mojstri izdelali brezhibno fasado, ki bo primerno toplotna izolirana in uporabljali bodo materiale.

Več o tem
20161217_135201

Energetska sanacija stavb

Energetska sanacija večstanovanjskih stavb v Brežicah

Več o tem
20150910_160706

Gradnja visoko varčne hiše v Brdih

Gradnja visoko varčne hiše v prekrasnih Brdih v Gorici.

Več o tem
DSC05303

Izdelava fasade na stanovanjski hiši

Izdelava fasade na stanovanjskem objektu

Več o tem
SAM_2979

Rekonstrukcija stanovanjske hiše

Rekonstrukcija stanovanjske hiše

Več o tem
P7270473

Strojni ali ročni ometi

Strojni ometi nudijo prvi vpogled v končen videz prostora, brez električnih napeljav, fug, drugih lukenj ali napak pri gradnji.

Več o tem
FOMES SVETUJE  |  IZDELAVA FASAD  |  STORITVE  |  REFERENCE  |  FOMES SKOZI DELO  |  PRIPOROČILA  |  PODJETJE  |  KONTAKT